Quite Right | Quite Right
18027
page-template-default,page,page-id-18027,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Det engelska ordet Quite översätts till svenska med flera olika ord (lite beroende på sammanhang) och betyder: absolut, alldeles, exakt, fullkomligt, fullständigt, helt och hållet, mycket och precis. Quite kan också betyda: ”ganska” som i t ex ”it’s going quite well” (som betyder: ”det går ganska bra”).

Right betyder: rätt, riktig felfri, korrekt, rät, höger (även här beroende på sammanhang).

Vårt Quite Right kan betyder kortfattat “helt rätt”.

Status quo är latin och är ursprungligen en kortform av status quo ante bellum.
Innebörden är “oförändrat tillstånd”, “inget händer” eller “ingen utveckling sker”.

QR är en kortform av Quite Right. Innebörden är “förändrat tillstånd”, “mycket händer”,“utveckling sker”.

En påminnelse!

Många människor (de allra flesta) är så uppslukade av livets alla stressmoment och måsten att de glömmer bort att uppskatta nuet. Vårt driv och fokus är så inställt på det som ska hända ”längre fram”, att det som händer ”just nu” passerar omärkt förbi trots att väldigt många tillfällen egentligen borde få mer av vår uppmärksamhet och tacksamhet.

Begreppet Quite Right kan därför var ett sätt att påminna vår omgivning (och oss själva) om att vi bör bli bättre på att ”stanna upp”, njuta i några sekunder eller minuter och säga (eller tänka):

Det här är ju ”helt rätt”, ”Quite Right”, ”QR” eller hur du nu vill uttrycka dig. Vilka ord eller begrepp du använder är oviktigt – huvudsaken är att du stannar upp!

De sägs att de som är bra på att ta tillvara på livets små glädjeämnen är lyckligare och ”lyckan” är ju något som de allra flesta vill ha mer av.